Istraživanje: Kongresne dvorane budućnosti

Više od 50 svjetskih kongresnih objekata te stručnjaci i dobavljači iz industrije sudjelovali su u IACC istraživanju o trendovima u ponudi kongresnih prostora, Meeting Room of the Future

IACC-Meeting-Room-of-the-FutureInternational Association of Conference Centres (IACC) međunarodno je udruženje kongresnih centara i globalna zajednica tvrtki koje pružaju inovativna kongresna iskustva. IACC svake tri godine provodi istraživanje “Meeting Room of the Future”, s ciljem prikupljanja informacija od različitih prostora za organizaciju događanja, stručnjaka i dobavljača, te boljeg razumijevanja kako oni reagiraju na promjene na tržištu, odnosno na potrebe i očekivanja organizatora događanja.

Posljednje istraživanje “Meeting Room of the Future” provedeno je tijekom 2018. Godine, a u njemu je sudjelovalo više od 50 konferencijskih centara na četiri kontinenta, s fokusom na objekte u kojima poslovni sastanci, konferencije i edukacije čine od 50 do 100 posto njihovog poslovanja. U istraživanje su bili uključeni i dobavljači, uključujući PCO agencije, tehnološke tvrtke, arhitekte i proizvođače namještaja.

Kongresni objekti – strateški konzultanti u organizaciji događanja

Istraživanje je pokazalo da organizatori događanja smatraju kako stvaranje i pružanje posebnog iskustva postaje vrlo važan dio njihovog posla u idućih pet godina. Kao rezultat toga, objekti moraju preuzeti ulogu “strateškog konzultanta” kako bi pomogli klijentima u planiranju nezaboravnih događanja. 93 posto voditelja kongresnih prostora je naznačilo sa “da” ili “ponekad” izjavu da njihova uloga uključuje i stvaranje iskustva prilikom organizacije događanja. Tim brojkama se svakako priključuje i Kongresni centar FORUM Zagreb koji svojim klijentima nudi personaliziranu podršku od planiranja do realizacije poslovnih i društvenih događanja, kao i usluge savjetovanja.

Funkcionalnost i fleksibilnost prostora

Šezdeset posto ispitanika smatra da će fleksibilnost prostora za organizaciju događanja s vremenom postati sve važnija. Dobavljači ističu fleksibilan, netradicionalan konferencijski namještaj jednim od najvećih trendova u razvoju i dizajnu kongresnih prostora u protekle tri godine. Kongresni prostori i dobavljači slažu se da se prostorije za pauze danas koriste više nego prije tri godine. Organizatori navode povećanu potražnju za manjim dvoranama, za 90 sudionika ili manje. Upravo u skladu s tim trendovima, FORUM Zagreb od travnja ima dvije nove dvorane.

Tehnologije koje potiču interakciju

Za mnoge kongresne objekte, tehnologija predstavlja najizazovniji izbor za ulaganje, navodi se u istraživanju. Većina objekata je u istraživanju naznačila da svojim klijentima sve više nude tehnologiju koja potiče suradnju, uključujući virtualnu stvarnost i dijeljenje ekrana.

Kada je u pitanju kvaliteta interneta i njegova propusnost (bandwidth), područje od najveće važnosti za organizatore i sudionike, istraživanje je pokazalo kako je ulaganje u ovu vrstu tehnologije itekako vrijedno troška. Oko 52 posto kongresnih objekata naznačilo je kako planira uložiti više u propusnost interneta tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Hrana za mozak

Po pitanju ponude hrane i pića u kongresnoj industriji, sve veći su prioritet trendovi vezani uz praksu održivosti i zdravog izbora jelovnika, navodi se u istraživanju. Oko 90 posto voditelja kongresnih prostora je izjavilo da su više predani načelima održivosti nego prije tri godine, dok je 87 posto izjavilo da provode više inicijativa za zdravlje i dobrobit. Kada je riječ o zdravoj prehrani, 77 posto ih je reklo da se koncept odražava u njihovoj ponudi hrane i pića, a 62 posto reklo je da su uveli značajne promjene u svojoj ponudi. Mnogi ispitanici su istaknuli ponudu sezonskog povrća lokalnog porijekla, kao i domaće pripravke napravljene od zdravih sastojaka. Prepoznao je to i FORUM koji ima osvježenu ponudu hrane i pića i posebno popularne svježe i zdrave pauze za kavu.

Izvor: PoslovniTurizam

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
U skladu sa Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) molimo Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka.


Vaši osobni podaci bit će zaštićeni sukladno Odredbi, a ukoliko želite znati više o načinu kako postupamo s Vašim podacima, pročitajte našu Politiku privatnosti
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh