Research: Meeting Room of the Future

More than 50 world congress facilities and industry specialists and suppliers have participated in the IACC Research “Meeting Room of the Future” on trends in meeting spaces

IACC-Meeting-Room-of-the-FutureInternational Association of Conference Centres (IACC) međunarodno je udruženje kongresnih centara i globalna zajednica tvrtki koje pružaju inovativna kongresna iskustva. IACC svake tri godine provodi istraživanje “Meeting Room of the Future”, s ciljem prikupljanja informacija od različitih prostora za organizaciju događanja, stručnjaka i dobavljača, te boljeg razumijevanja kako oni reagiraju na promjene na tržištu, odnosno na potrebe i očekivanja organizatora događanja.

Posljednje istraživanje “Meeting Room of the Future” provedeno je tijekom 2018. Godine, a u njemu je sudjelovalo više od 50 konferencijskih centara na četiri kontinenta, s fokusom na objekte u kojima poslovni sastanci, konferencije i edukacije čine od 50 do 100 posto njihovog poslovanja. U istraživanje su bili uključeni i dobavljači, uključujući PCO agencije, tehnološke tvrtke, arhitekte i proizvođače namještaja.

Kongresni objekti – strateški konzultanti u organizaciji događanja

Istraživanje je pokazalo da organizatori događanja smatraju kako stvaranje i pružanje posebnog iskustva postaje vrlo važan dio njihovog posla u idućih pet godina. Kao rezultat toga, objekti moraju preuzeti ulogu “strateškog konzultanta” kako bi pomogli klijentima u planiranju nezaboravnih događanja. 93 posto voditelja kongresnih prostora je naznačilo sa “da” ili “ponekad” izjavu da njihova uloga uključuje i stvaranje iskustva prilikom organizacije događanja. Tim brojkama se svakako priključuje i Kongresni centar FORUM Zagreb koji svojim klijentima nudi personaliziranu podršku od planiranja do realizacije poslovnih i društvenih događanja, kao i usluge savjetovanja.

Funkcionalnost i fleksibilnost prostora

Šezdeset posto ispitanika smatra da će fleksibilnost prostora za organizaciju događanja s vremenom postati sve važnija. Dobavljači ističu fleksibilan, netradicionalan konferencijski namještaj jednim od najvećih trendova u razvoju i dizajnu kongresnih prostora u protekle tri godine. Kongresni prostori i dobavljači slažu se da se prostorije za pauze danas koriste više nego prije tri godine. Organizatori navode povećanu potražnju za manjim dvoranama, za 90 sudionika ili manje. Upravo u skladu s tim trendovima, FORUM Zagreb od travnja ima dvije nove dvorane.

Tehnologije koje potiču interakciju

Za mnoge kongresne objekte, tehnologija predstavlja najizazovniji izbor za ulaganje, navodi se u istraživanju. Većina objekata je u istraživanju naznačila da svojim klijentima sve više nude tehnologiju koja potiče suradnju, uključujući virtualnu stvarnost i dijeljenje ekrana.

Kada je u pitanju kvaliteta interneta i njegova propusnost (bandwidth), područje od najveće važnosti za organizatore i sudionike, istraživanje je pokazalo kako je ulaganje u ovu vrstu tehnologije itekako vrijedno troška. Oko 52 posto kongresnih objekata naznačilo je kako planira uložiti više u propusnost interneta tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Hrana za mozak

Po pitanju ponude hrane i pića u kongresnoj industriji, sve veći su prioritet trendovi vezani uz praksu održivosti i zdravog izbora jelovnika, navodi se u istraživanju. Oko 90 posto voditelja kongresnih prostora je izjavilo da su više predani načelima održivosti nego prije tri godine, dok je 87 posto izjavilo da provode više inicijativa za zdravlje i dobrobit. Kada je riječ o zdravoj prehrani, 77 posto ih je reklo da se koncept odražava u njihovoj ponudi hrane i pića, a 62 posto reklo je da su uveli značajne promjene u svojoj ponudi. Mnogi ispitanici su istaknuli ponudu sezonskog povrća lokalnog porijekla, kao i domaće pripravke napravljene od zdravih sastojaka. Prepoznao je to i FORUM koji ima osvježenu ponudu hrane i pića i posebno popularne svježe i zdrave pauze za kavu.

Izvor: PoslovniTurizam

ORGANIZING AN EVENT?

Send us your request!
Website
Grad
In agreement with the norms of General Data Protection Regulation (GDPR) we ask your acceptance to process your personal data.


Your personal data will be protected in accordance with the Regulation, but in case you want to have more information about the way we proceed with your data, please read our Privacy Norms.
FORUM Zagreb Congress Centre
RORAIMA 5 d.o.o.
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Follow us

Contact us

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

FORUM Zagreb Congress Centre
To top