Go green with us!

We bring you some ideas on how to make your events as greener as possible!

očuvajte okoliš s namaSvjedoci smo ogromnog globalnog onečišćenja. Više to ne pročitamo samo u novinama na papiru, već nažalost, sada to osjetimo i na sebi. Svakodnevno se događaju prirodne katastrofe, ne samo negdje tamo daleko od nas, već i u okolišu oko nas.

Vrijeme je da se probudimo. Vrijeme je da svaka individualna osoba krene svjesno razmišljati i djelovati u cilju očuvanja naše prirode jer prva upozorenja od prirode su već stigla.

Krenite od sitnica, od samoga sebe. Osim što trebate uvesti promjene u svom kućanstvu, trebate uvesti promjene i u svom radnom okruženju.

U jednoj od prethodnih objava, uveli smo vas u svijet zelenih događanja čija popularnost brzo raste ( i jako smo ponosni na tu činjenicu! ).

Ukratko, zelena događanja označavaju svako događanje koje minimalno šteti našoj prirodi.

No, kako učiniti svoje događanje ‘zelenim’?

Donosimo vam nekoliko ideja kako da svoja događanja učinite što više zelenijima i time pomognete u očuvanju svog okoliša i okoliša svih nas.

  1. Pazite na količinu korištenog papira

Papir se izrađuje od drveća. Zamislite koliko se godišnje posiječe drveća kako bi se zadovoljila globalna potreba papira? Ili… zamislite samo koliko je šume potrebno da opskrbi papirom vaše poslovanje?

Probajte srezati količinu korištenja papira na minimum. Ne printajte nepotrebno i reciklirajte papir! Ista stvar je i kada organizirate događanje – sve što može biti provedeno bez papira – provedite tako. Mi u Forumu recikliramo sav papir i papir za printanja koristimo više puta. Osim toga, svakodnevno razmišljamo o tome na koji način ne iskoristiti papir i naći uspješnu zamjenu.

  1. Šaljite pozivnice e-mailom

Pozivnice za svoja događanja pošaljite elektroničkom poštom ili jednostavno nazovite svoje sudionike.

  1. Odaberite ‘zeleno’ mjesto za vaše događanje

Mjesto vašeg događanja neka bude mjesto koje vodi brigu o očuvanju okoliša.

Ako odaberete Forum Zagreb,  primijetit ćete da osim što pazimo da 1. recikliramo svoj otpad (sav papir i plastiku), 2. klijentima je u ponudi besplatna prirodna voda u bokalima u svim dvoranama čime smanjujemo uporabu plastike i iskorištavamo već dostupnu vodu 3. smanjili smo sva naša printanja, 4. pazimo da razumno trošimo toplinsku energiju, 5. prostor osvježavamo živim biljkama,  6. promoviramo naše Hrvatske autohtone proizvode; kako prehrambene, tako i proizvode drugih industrija (prilagođavamo se kriteriju „0 km“ ), te osim svega navedenog prostor Foruma Zagreb je uređen linoleumom, što je 100% prirodni materijal i 100% reciklabilan te tepisima i namještajem koji imaju Cradle-to-Cradle certifikate.

  1. Kada je u pitanju catering za vaše događanje, odaberite hranu koja je domaća i autohtona.
  2. Koristite dekoracije za događanja koje možete reciklirati.
  3. Materijale za predavanja sudionicima šaljite e-mailom. Još jednom, izbjegavajte printanja.
  4. Tijekom događanja, pobrinite sa da je sudionicima dostupna voda iz slavine kako bi izbjegli nepotrebno korištenje plastike.
  5. Omogućite recikliranje otpada tijekom događanja.
  6. Motivirajte zaposlenike da na vaše događanje dođu bez uporabe automobila ( biciklom, javnim prijevozom, romobilom i sl.)
  7. Osvijestite svoje sudionike o važnosti očuvanja okoliša.

… I već ste napravili mnogo i, ne da će vam samo priroda biti zahvalna, bit ćete zahvalni i samima sebi kad god udahnete čisti i svježi zrak i kad očuvate svoje zdravlje.

FORUM Zagreb Congress Centre
RORAIMA 5 d.o.o.
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Follow us
FORUM Zagreb Congress Centre
To top