Forum Zagreb – mjesto zelenih evenata

Razmišljate li o očuvanju okoliša dok planirate svoje događanje?

NL prosinac web

Na globalnoj razini se sve više govori o potrebi smanjenja ljudskog štetnog utjecaja na okoliš koje je povezano s konstantnim razvojem tehnologije i industrije. Sve se više priča o posljedicama globalnog zatopljenja, pa se samim time sve više potiče razvijanje same svijesti vezano za očuvanje prirode.

Od ekoloških proizvoda, pa preko dodjeljivanja oznake EU Ecolabel pružateljima usluga turističkog smještaja, svijest o očuvanju okoliša došla je i to event industrije.

U Hrvatskoj je sve tek u početcima, no nadamo se da će uskoro i kod nas ta svijest o zelenim eventima biti razvijena kao npr. u zemljama zapadne Europe od kojih se posebno spominje Austrija koja je otišla korak dalje i stvorila proces certificiranja Zelenih evenata, tzv. eco-label (UZ62).

Na 24. Event klubu tema je bila ‘Zeleni eventi’. Događanje je održano u suradnji Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i Event kluba.

Članica uprave Austrian Convention Bureaua i direktorica RAM Congress+Event, koja se i sama bavi organizacijom Zelenih evenata, Renata Androsch-Holzer, otkrila je u kojih osam kategorija događanje mora ispunjavati obavezne i neobvezne kriterije. Kriteriji koje je Renata navela su mobilnost, ugostiteljstvo, smještaj, kongresna dvorana, nabava i upravljanje otpadom, komunikacija, socijalni aspekti i tehnička oprema.

Ponosni smo što je i naš Kongresni centar Forum spomenut kao mjesto koje čuva našu prirodu i okoliš. Osim što pazimo da 1. recikliramo svoj otpad (sav papir i plastiku), 2. klijentima je u ponudi besplatna prirodna voda u bokalima u svim dvoranama čime smanjujemo uporabu plastike i iskorištavamo već dostupnu vodu 3. smanjili smo sva naša printanja, 4. pazimo da razumno trošimo toplinsku energiju, 5. prostor osvježavamo živim biljkama,  6. promoviramo naše Hrvatske autohtone proizvode; kako prehrambene, tako i proizvode drugih industrija (prilagođavamo se kriteriju „0 km“ ), te osim svega navedenog prostor Foruma Zagreb je uređen linoleumom, što je 100% prirodni materijal i 100% reciklabilan te tepisima i namještajem koji imaju Cradle-to-Cradle certifikate.

 Ovim putem pozivamo sve naše sadašnje i buduće klijente da u organizaciju svojih događanja razmisle o reciklaži materijala kojeg koriste, na koji način raspolažu otpadom koji nastane tokom događanja, te o očuvanju naše majke Zemlje 😊

Možda ne možemo napraviti veliki korak za cijelo čovječanstvo, no možemo zasigurno napraviti veliki korak za našu zajednicu – a i to je sasvim dobar početak!

Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh