Koji će trendovi u 2019. obilježiti kongresnu industriju

U kongresnoj industriji se konstantno razvijaju novi trendovi, a koji od njih će biti najistaknutiji u 2019. godini prema godišnjem izvještaju IBTM World Trends Watch pročitajte u nastavku

IBTM-World-2018-Trends-Watch-ReportKongresna industrija ostaje jaka te pokazuje da će se profesionalci u industriji uspješno prilagoditi promjenama, navodi se u izvještaju IBTM World Trends Watch, koji je predstavljen 27. studenog 2018., stručnjacima kongresne industrije i organizatorima događanja u sklopu sajma IBTM World u Barceloni. Izvješće ističe da se današnji svijet vrlo brzo mijenja, ali ta činjenica ujedno predstavlja bezbroj uzbudljivih mogućnosti koje industrija poslovnih sastanaka i događanja može iskoristiti.

Godišnje izvješće koje objedinjuje poslovanje, geografiju i tehnologiju te ih povezuje s kongresnom industrijom, okuplja više od 25 ključnih izvora postojećih podataka industrije i intervjua sa stručnjacima. Sastavili su ga i napisali dr. Rob Davidson, direktor tvrtke MICE Knowledge i Alistair Turner, direktor tvrtke EIGHT PR & Marketing, a osmišljen je kako bi osigurao pregled trenutnog stanja industrije, kao i prognozu za godinu koja je pred nama.

“Globalni rast i dalje je uglavnom pozitivan u cjelini”, izjavio je Alistair Turner, misleći pri tom i na kongresnu industriju i svjetsko gospodarstvo u cjelini. Turner je ukazao na mnoge varijable koje bi mogle predstavljati izazove još uvijek snažnom tržištu: američko-kineski trgovinski rat, neizvjesnost oko Brexita i sl. “Dok nesumnjivo živimo u vremenu nesigurnosti, postoje stvarne prilike za napredak industrije”, istaknuo je Turner. ”

Važna uloga tehnologije – naglasak na korporativnim sastancima
Davidson i Turner naglašavaju važnu ulogu tehnologije u ovogodišnjem izvješću, posvećujući posebnu pozornost industrijama koje se šire kao rezultat novih otkrića. “Ono što je također jasno vidljivo jest da tehnologija ima veliki utjecaj na našu industriju, a brojne prilike se ukazuju kao rezultat toga. Ove smo godine odlučili istražiti makro-trendove unutar globalne tehnološke industrije i pronašli smo dokaze o dinamici unutar poslovanja te stvaranju čitavih novih industrija – a to su sve sjajne vijesti za kongresnu industriju jer ta dinamika pokreće komunikaciju, razmjenu mišljenja, sastanke, obrazovanje, umrežavanje, prodajne izložbe, profesionalne kongrese i prezentacije novih proizvoda”, ističe Turner.

Tako je posebna pozornost stavljena na korporativne sastanke i ulogu tehnologije u financijskoj industriji, inženjerstvu i graditeljstvu, farmaceutskoj industriji, informatičkoj i komunikacijskoj industriji te automobilskoj industriji. Uloga novih aplikacija i sustava u tim područjima posebno pomaže stvoriti dodatne mogućnosti za stručnjake kongresne industrije, kažu autori. Oni primjećuju da potreba za susretima licem u lice, održavanjem otvorene komunikacije i obrazovanja postaje sve važnija kako te industrije prihvaćaju i provode inovativne promjene.

Kongresna industrija u Europi i dalje u uzlaznom trendu
Izvještaj IBTM Wrold Trend Report uranja duboko u stanje industrije u regijama širom svijeta, praćeno predviđanjima za narednu godinu. Tako je kongresna industrija u Europi i dalje u uzlaznom trendu, sa zrelim tržištima koja zahtijevaju pojačan angažman i inovacije. Iako su sigurnost i osiguranje uvijek prioritet pri planiranju sastanaka i događanja, čini se da teroristički napadi u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj 2016. i 2017. godine nisu značajno utjecali na potražnju u Londonu, Parizu, Barceloni i Berlinu… Kako je Grčka postigla napredak prema političkoj stabilnosti, izvješće sugerira ponovno pojavljivanje potražnje za Atenom kao kongresnom destinacijom. Isto tako, usprkos pregovorima o Brexitu, koji donose neizvjesnost oko konačnog rješavanja sporazuma o zrakoplovnim tvrtkama, vizama i kontroli granica, popularnost Londona kao odredišta nije se smanjila. Domaćinstvo Rusije nogometnom FIFA Svjetskom kupu 2018. vjerojatno će utjecati na privlačnost Moskve kao kongresne destinacije, dok Pariz, Barcelona, Berlin i Madrid ostaju trajno popularni.

Komentirajući predviđanja u segmentu skupova asocijacija u 2019. godini, izvješće ukazuje na istraživanja provedena od strane ICCA-e, koja je utvrdila da destinacije preuzimaju više kontrole u iskorištavanju lokalnog intelektualnog kapitala kako bi privukle događanja i kreiraju vlastita događanja u partnerstvu s ambasadorima, zajednicama i onima uključenim u ekonomiju znanja. Također, najnovije ICAA izvješće pokazuje da su medicinske znanosti i dalje najpopularniji sektor sa 16,6% tržišnog udjela u posljednjih pet godina, iako ovaj sektor polako prestižu znanost i tehnologija.

Izvor: PoslovniTurizam

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
U skladu sa Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) molimo Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka.


Vaši osobni podaci bit će zaštićeni sukladno Odredbi, a ukoliko želite znati više o načinu kako postupamo s Vašim podacima, pročitajte našu Politiku privatnosti
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh