Which trends will mark the congress industry in 2019

New trends are constantly evolving in the congress industry, here’s which of them will be most prominent in 2019 according to the annual report IBTM World Trends Watch

IBTM-World-2018-Trends-Watch-ReportKongresna industrija ostaje jaka te pokazuje da će se profesionalci u industriji uspješno prilagoditi promjenama, navodi se u izvještaju IBTM World Trends Watch, koji je predstavljen 27. studenog 2018., stručnjacima kongresne industrije i organizatorima događanja u sklopu sajma IBTM World u Barceloni. Izvješće ističe da se današnji svijet vrlo brzo mijenja, ali ta činjenica ujedno predstavlja bezbroj uzbudljivih mogućnosti koje industrija poslovnih sastanaka i događanja može iskoristiti.

Godišnje izvješće koje objedinjuje poslovanje, geografiju i tehnologiju te ih povezuje s kongresnom industrijom, okuplja više od 25 ključnih izvora postojećih podataka industrije i intervjua sa stručnjacima. Sastavili su ga i napisali dr. Rob Davidson, direktor tvrtke MICE Knowledge i Alistair Turner, direktor tvrtke EIGHT PR & Marketing, a osmišljen je kako bi osigurao pregled trenutnog stanja industrije, kao i prognozu za godinu koja je pred nama.

“Globalni rast i dalje je uglavnom pozitivan u cjelini”, izjavio je Alistair Turner, misleći pri tom i na kongresnu industriju i svjetsko gospodarstvo u cjelini. Turner je ukazao na mnoge varijable koje bi mogle predstavljati izazove još uvijek snažnom tržištu: američko-kineski trgovinski rat, neizvjesnost oko Brexita i sl. “Dok nesumnjivo živimo u vremenu nesigurnosti, postoje stvarne prilike za napredak industrije”, istaknuo je Turner. ”

Važna uloga tehnologije – naglasak na korporativnim sastancima
Davidson i Turner naglašavaju važnu ulogu tehnologije u ovogodišnjem izvješću, posvećujući posebnu pozornost industrijama koje se šire kao rezultat novih otkrića. “Ono što je također jasno vidljivo jest da tehnologija ima veliki utjecaj na našu industriju, a brojne prilike se ukazuju kao rezultat toga. Ove smo godine odlučili istražiti makro-trendove unutar globalne tehnološke industrije i pronašli smo dokaze o dinamici unutar poslovanja te stvaranju čitavih novih industrija – a to su sve sjajne vijesti za kongresnu industriju jer ta dinamika pokreće komunikaciju, razmjenu mišljenja, sastanke, obrazovanje, umrežavanje, prodajne izložbe, profesionalne kongrese i prezentacije novih proizvoda”, ističe Turner.

Tako je posebna pozornost stavljena na korporativne sastanke i ulogu tehnologije u financijskoj industriji, inženjerstvu i graditeljstvu, farmaceutskoj industriji, informatičkoj i komunikacijskoj industriji te automobilskoj industriji. Uloga novih aplikacija i sustava u tim područjima posebno pomaže stvoriti dodatne mogućnosti za stručnjake kongresne industrije, kažu autori. Oni primjećuju da potreba za susretima licem u lice, održavanjem otvorene komunikacije i obrazovanja postaje sve važnija kako te industrije prihvaćaju i provode inovativne promjene.

Kongresna industrija u Europi i dalje u uzlaznom trendu
Izvještaj IBTM Wrold Trend Report uranja duboko u stanje industrije u regijama širom svijeta, praćeno predviđanjima za narednu godinu. Tako je kongresna industrija u Europi i dalje u uzlaznom trendu, sa zrelim tržištima koja zahtijevaju pojačan angažman i inovacije. Iako su sigurnost i osiguranje uvijek prioritet pri planiranju sastanaka i događanja, čini se da teroristički napadi u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj 2016. i 2017. godine nisu značajno utjecali na potražnju u Londonu, Parizu, Barceloni i Berlinu… Kako je Grčka postigla napredak prema političkoj stabilnosti, izvješće sugerira ponovno pojavljivanje potražnje za Atenom kao kongresnom destinacijom. Isto tako, usprkos pregovorima o Brexitu, koji donose neizvjesnost oko konačnog rješavanja sporazuma o zrakoplovnim tvrtkama, vizama i kontroli granica, popularnost Londona kao odredišta nije se smanjila. Domaćinstvo Rusije nogometnom FIFA Svjetskom kupu 2018. vjerojatno će utjecati na privlačnost Moskve kao kongresne destinacije, dok Pariz, Barcelona, Berlin i Madrid ostaju trajno popularni.

Komentirajući predviđanja u segmentu skupova asocijacija u 2019. godini, izvješće ukazuje na istraživanja provedena od strane ICCA-e, koja je utvrdila da destinacije preuzimaju više kontrole u iskorištavanju lokalnog intelektualnog kapitala kako bi privukle događanja i kreiraju vlastita događanja u partnerstvu s ambasadorima, zajednicama i onima uključenim u ekonomiju znanja. Također, najnovije ICAA izvješće pokazuje da su medicinske znanosti i dalje najpopularniji sektor sa 16,6% tržišnog udjela u posljednjih pet godina, iako ovaj sektor polako prestižu znanost i tehnologija.

Izvor: PoslovniTurizam

ORGANIZING AN EVENT?

Send us your request!
Website
Grad
In agreement with the norms of General Data Protection Regulation (GDPR) we ask your acceptance to process your personal data.


Your personal data will be protected in accordance with the Regulation, but in case you want to have more information about the way we proceed with your data, please read our Privacy Norms.
FORUM Zagreb Congress Centre
RORAIMA 5 d.o.o.
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Follow us

Contact us

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

FORUM Zagreb Congress Centre
To top