Smart board vs. Interactive screen

What is the difference between smart board and interactive screen, advantages and disadvantages? Find out in this very interesting article.

forum-nl-zaslon-pametna-plocaVrhunska tehnologija temelj je vrhunskog poslovnog događanja, a mi smo tu da vam omogućimo uporabu najnovijih tehnoloških trendova. Kako bi imali još bolju internetsku vezu, povećali smo brzinu Interneta na 50MBps.

Naš partner AVR (Audio Video Rješenja) pojašnjava razliku između pametne ploče i interaktivnog zaslona kako bi vaše događanje kod nas bilo još uspješnije.

Pametne ploče su statične prezentacije pretvarale u interaktivne događaje, omogućavale su suradnju i razmjenu ideja, poticale stvaralaštvo i kreativnost, a njima se upravljalo dodirom prsta. No, pametne ploče imaju i dosta nedostataka. Sama po sebi, nikako nije dovoljna jer da bi cijela stvar funkcionirala, potreban je širokokutni ili ultra širokokutni projektor kako biste izbjegli pojavu sjene na zaslonu.

Nadalje, za takav projektor potreban je i poseban zidni nosač kako bi projektor mogao biti postavljen neposredno ispred pametne ploče. Također, imajte na umu, da bi se projicirana slika na ploči jasno vidjela, prostorija mora biti prilično mračna, ili imati mogućnost zatamnjenja, jer će u suprotnom projekcija biti potpuno blijeda.

Pod uvjetom da su ispunjenji svi gore navedeni uvjeti, ova kombinacija pametne ploče i projektora bit će sjajna i zaista će služiti svrsi.

Je li interaktivni zaslon bolje rješenje?

Interaktivan zaslon osjetljiv na dodir zapravo je ‘sve u jedan rješenje’. On kombinira sve najbolje karakteristike naprednih tehnologija za vizualne komunikacije, a to su pametna ploča, projektor, računalo i TV.

Interaktivni zaslon funkcionira po principu tableta, a dolazi u dimenzijama od 55” do čak 85”, u Full HD ili 4K rezoluciji, a njime upravljate dodirom prsta ili eventualno olovke. Osim zaslona potreban je samo zidni nosač ili podni stalak s kotačićima kako biste zaslon mogli prenositi iz prostorije u prostoriju. Za prezentacije čak nije ni računalo potrebno.

Ako želite, možete koristiti svoje prste za bilješke, crtanje, komunikaciju i navigaciju po zaslonu. To čak može i cijeli tim istovremeno, zahvaljujući multitouch prepoznavanju dodira u 10 točaka. Newline zasloni omogućuju cijelom timu interakciju bez ograničenja, dijeleći ne samo zvuk i sliku, već i podatke i bilješke sa sastanka. Snažan, ugrađen PC pohranjuje sve  datoteke i podatke, a spremni su za korištenje u svakom trenutku, pritiskom jednog prsta. Neki modeli omogućuju i videokonferencijske pozive u trenu – imaju i ugrađene 1080p širokokutne kamere koje omogućuju da svatko vidi kao da ste zajedno u prostoriji, dok mikrofoni produciraju kristalno jasan i čist zvuk, pritome blokirajuću okolnu buku i jeku.

Više informacija o svim proizvodima možete pronaći na službenoj stranici AVR.

ORGANIZING AN EVENT?

Send us your request!
Website
Grad
In agreement with the norms of General Data Protection Regulation (GDPR) we ask your acceptance to process your personal data.


Your personal data will be protected in accordance with the Regulation, but in case you want to have more information about the way we proceed with your data, please read our Privacy Norms.
FORUM Zagreb Congress Centre
RORAIMA 5 d.o.o.
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Follow us

Contact us

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

FORUM Zagreb Congress Centre
To top