Conference on employee volunteering

May 7th – Forum hosts the third conference for employees volunteering , which this year marks the title – “On the Waves of Volunteering”

ForumZagreb-konferencija-volontiranjeTreća po redu Konferencija o volontiranju zaposlenika koja ove godine nosi naziv – „Na valovima volonterstva“ – održat će se 7. svibnja 2019. u prostorima Kongresnog centra Forum Zagreb. Očekuju se brojni sudionici, predstavnici organizacija iz privatnog i javnog sektora kao i organizatori volontiranja iz civilnog i javnog sektora iz svih dijelova Hrvatske. Organizatori događanja su, uz Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.

Program konferencije u tri dijela

U protekle dvije godine brojne organizacije su pokrenule programe volontiranja, a cilj je ovogodišnje Konferencije povećati broj volonterskih aktivnosti kroz povezivanje udruga i organizacija iz privatnog i javnog sektora te predstavljanje potreba i mogućnosti jednih i drugih u pomaganju zajednici u kojoj žive.

Tijekom bogatog Programa predstavit će se trendovi i najveći volonterski projekti u organizacijama u proteklih godinu dana, vrijedne inicijative i projekti koji će obilježiti skorašnji period kao što je primjerice projekt Hrvatska volontira koji nas očekuje od 22. do 25. svibnja 2019.. Zainteresirani će imati priliku i na edukativnim radionicama dobiti praktične savjete u postavljanju ili provođenju volonterskih aktivnosti.

Ovogodišnji program je podijeljen u tri dijela. Kako bi se naglasile vrijednosti koje volonterstvo ima za razinu sreće i osobno zadovoljstvo pojedinca kao i za njegovo okruženje, izlaganje će održati prof. Majda Rijavec, naša poznata psihologinja koja se specijalizirala za teme u području pozitivne i organizacijske psihologije. Odmah potom slijedi predstavljanje Povelje o volontiranju zaposlenika, inicijative kojoj je cilj okupiti niz organizacija koje već aktivno rade ili namjeravaju započeti programe volontiranja te ih potaknuti na razvoj uvjeta za volontiranje te dokumentiranje vrijednih akcija koje provode. Povelju će nakon predstavljanja potpisati niz organizacija iz privatnog i javnog sektora.

Potpisivanje Povelje su potvrdile 22 organizacije, od velikih i manjih tvrtki, javnih tvrtki do javnih institucija. Potpisnici su 8Sigma, A1, Addiko banka, ANO insurance solutions, ANPARO, DM, Edukacijsko rehabilitacijski faklutet, Erste banka, GlobalLogic d.d., Grawe, HAKOM, Hrvatska lutrija, HT, INA, Institut za društveno odgovorno poslovanje, Kaufland Hrvatska, L’oreal, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, OTP banka, PBZ, Philip Morris, PricewaterhouseCoopers
U nastavku programa sudionici će imati priliku čuti o primjerima volonterskih aktivnosti koje su plod suradnje tvrtki i udruga. Afonso Borga, voditelj Mreže za volontiranje zaposlenika u Portugalu koja okuplja čak 160 kompanija održat će prezentaciju – „Korporativno volontiranje – partnerstvo u kojem svi pobjeđuju“. Tako ćemo uz uspješne projekte volontiranja hrvatskih organizacija u prošloj godini, moći vidjeti na koji način surađuju tvrtke u Portugalu, kako pomažu lokalnim zajednicama kroz kontinuirane politike volontiranja te kako stvaraju motivirane zaposlenike koji su posvećeni organizacijama u kojima rade.

Tijekom ovog dijela u više navrata će se predstaviti udruge koje će ove godine putem info štandova biti prisutne na Konferenciji kako bi sa organizacijama ostvarile neposredan kontakt i konkretne dogovore oko sudjelovanja u volonterskim akcijama, a posebice povodom predstojeće manifestacije Hrvatska volontira koja će održati od 22. do 25. svibnja širom cijele Hrvatske. U okviru panela Klasa 2011. savjete i preporuke će dati predstavnici hrvatskih tvrtki INA, A1, dm, Erste i GRAWE koje već godinama sustavno provode projekte volontiranja.

Nakon ručka, treći dio je rezerviran za nekoliko radionica koje će se odvijati paralelno. Sudionici će tako moći birati između tema kao što je pokretanje volonterskog programa u organizaciji, rad prema Standardima kvalitete za volonterske programe ili kako proširiti network i bolje se povezati s ciljem realizacije volonterskih akcija.

Sudjelovanje na Konferenciji je kao i prijašnjih godina besplatno, a s obzirom da je broj mjesta u dvorani ograničen, pozivamo vas da se što ranije prijavite. Prijaviti se možete ovdje.

FORUM Zagreb Congress Centre
RORAIMA 5 d.o.o.
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Follow us
FORUM Zagreb Congress Centre
To top