Food Safety Conference

April 24th – The conference “Food Safety – Authenticity and Consumer Protection” organized by the Poslovni dnevnik, will be held at Forum Zagreb

FZ-konferencija-sigurnost-hraneU organizaciji Poslovnog dnevnika, u Kongresnom centru Forum Zagreb će se 24. travnja održati konferencija “Sigurnost hrane – izvornost i zaštita potrošača”. Cilj konferencije je razmjena iskustava i podizanje svijesti o važnosti tematike zdravstvene ispravnosti i sigurnosti hrane te slanje jasne poruke o značaju i snazi domaće proizvodnje, ali i pažnji koja se daje prilikom kontrole uvozne robe.

Prošle godine, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) provela je istraživanje s ciljem bolje razumijevanja stavova potrošača EU o rizicima u prehrambenom lancu. Istraživanje je obuhvaćalo i Republiku Hrvatsku. Pokazalo se da građani EU više brinu zbog utvrđenih, nego rizika koji tek nastaju te da čak 90% hrvatskih građana izražava priličnu ili veliku razinu zabrinutosti vezanu uz prijevare s hranom. Rezultati istraživanja pokazuju i nedostatak znanja o novim rizicima kao što su zeleni smoothieji, plastična riža te nanotehnologija, kao i potrebu za općenitim informacijama o rizicima u nastajanju, bez obzira na opseg nesigurnosti. Percepcija hrvatskih potrošača o takvim rizicima usklađena je s percepcijom u cijeloj EU.

S druge strane, kvaliteta i sigurnost hrane može se osigurati samo naporima svih uključenih u lanac poljoprivredne proizvodnje, prerade, pakiranja, prijevoza, proizvodnje hrane i potrošnje, te uz podršku nadležnih tijela u cjelokupnom procesu. Informiranost javnosti ponajviše ovisi o medijma, ali i uključivanju svih dionika procesa u nastojanju da se pošalje pozitivna i točna informacija o stanju na hrvatskom tržištu.

Više informacija o konferenciji, kao i link za prijavu potražite ovdje.

ORGANIZING AN EVENT?

Send us your request!
Website
Grad
In agreement with the norms of General Data Protection Regulation (GDPR) we ask your acceptance to process your personal data.


Your personal data will be protected in accordance with the Regulation, but in case you want to have more information about the way we proceed with your data, please read our Privacy Norms.
FORUM Zagreb Congress Centre
RORAIMA 5 d.o.o.
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Follow us

Contact us

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

FORUM Zagreb Congress Centre
To top