“Old Economy Meets New Economy”

Za prosperitetnu Hrvatsku potreban je moderniji obrazovni sustav, jednostavniji pravni okvir te bolja poduzetnička klima, zaključak je panel diskusije “Old Economy Meets New Economy” održane u Forumu.

Forum-Zagreb-old-economy-new440U Forumu je 11. svibnja predstavljeno financijsko izvješće Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za 2016., a nakon toga je održana panel diskusija pod nazivom “Old Economy Meets New Economy”.

Nakon što je Godišnju skupštinu otvorio predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Nicolas Baron Adamovich, sudionike je pozdravio Stalni predstavnik njemačkoga veleposlanika u Hrvatskoj Andreas Krauß. U svome govoru Krauß je naglasio volju Veleposlanstva da podrži poduzetnike, no potonje je također pozvao da se Veleposlanstvu obrate pravovremeno, a ne samo onda kada naiđu na problem.

Adamovich je u izvješću Uprave podsjetio na aktivnosti Komore u protekloj godini. Provedeno i održano je oko 75 raznovrsnih projekata i događanja u Hrvatskoj i Njemačkoj, među kojima su i brojne stručne i networking manifestacije, a u svemu tome sudjelovao je rekordan broj od 3.560 ljudi, istaknuo je predsjednik Komore. Cilj svih tih projekata i događanja bio je pružiti podršku malim i srednjim tvrtkama iz obiju zemalja pri otvaranju novih tržišta.

Prošle godine unaprijedili smo ponajprije dva područja, nastavio je Adamovich, program seminara unutar kuće te obrazovne projekte. Intenzivno smo nastavili s radom na projektu dualnog obrazovanja, promičući ga i na institucionalnoj razini. Raduje me što vas mogu obavijestiti da smo krajem 2016. dobili odobrenje za trogodišnji projekt pod nazivom Dualno obrazovanje čija je najvažnija sastavnica uvođenje dualnih elemenata u hrvatski obrazovni sustav, prema njemačkom modelu. Komora time želi dati svoj doprinos stvaranju stručne radne snage.

Poseban povod za zadovoljstvo bilo je financijsko izvješće rizničara Komore Pave Djedovića: naime, broj članova i udio financiranja iz vlastitih izvora rastu iz godine u godinu. Višak u blagajni 2016. godine bio je tri i pol puta veći nego 2015., objasnio je Djedović.

Nakon svečane dodjele EUREM-ovih certifikata novim europskim energetskim menadžerima, u skladu s godišnjom temom Start-upovi i inovacije, održana je panel diskusija pod nazivom Old Economy meets New Economy. U njoj su sudjelovali Richard Bryce (Bayer Croatia d.o.o.), Dorotea Effenberger (Tahograf d.o.o.), Adrian Ježina (Siemens Convergence Creators d.o.o.), Luka Klancir (MyBeeLine), Mate Knezović (Agrivi d.o.o.), Aco Momčilović (Rimac Automobili d.o.o.) i Marko Pipunić  (Žito d.o.o.). Panel je moderirao Dražen Nikolić (Founder Institiute Zagreb), a među brojnim gostima bio je i izaslanik hrvatskog premijera, bivši ministar vanjskih poslova dr. Miro Kovač.

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
Pošalji
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad
Pošalji
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh