Konferencija “Zagreb – financijsko središte: ususret Euru”

30. listopada – u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista, održat će se konferencija Zagreb – financijsko središte: ususret Euru

ForumZagreb-PoslovniDnevnik-ususret-euruKonferencija „Zagreb – financijsko središte“, koja je u 2017. u svom prvom izdanju okupila relevantne dionike financijskog tržišta u Hrvatskoj, od predstavnika fondovske industrije, bankarskog sektora preko interesnih udruženja bankara, osiguratelja i fondova do čelnika Zagrebačke burze i ministarstva financija, u 2018. godini će biti posvećena ulasku Hrvatske u eurozonu te će predstavljati završetak cjelogodišnjeg projekta.

Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka su u listopadu 2017. godine predstavili “Strategiju uvođenja eura u Hrvatskoj”. Poslovni dnevnik i Večernji list, kao najveće i najrelevantnije novine u Hrvatskoj, kroz cjelogodišnji su projekt u koji su bili uključeni svi dionici u procesu uvođenja eura, na transparentan i jasan način ukazati na sve implikacije ulaska u eurozonu, kako za građane, tako i za gospodarstvo. Konferencija “Zagreb – financijsko središte: ususret Euru”, koja predstavlja završetak toga projekta, održat će se 30. listopada u prostorima kongresnom centra Forum Zagreb.

Naglasak će biti na ulasku u eurozonu, a osim govora i prezentacija, dio programa sastojat će se od dvije panel diskusije u trajanju 30 minuta pod nazivima „Euro i gospodarstvo“ i „Euro i građanstvo“. Prva panel diskusija bit će posvećena realnom sektoru te dobrim i lošima stranama ulaska u eurozonu, a druga građanima i što će euro njima donijeti. Na panelima će se okupiti predstavnici bankarskog sektora, države, HNB-a te udruženja gospodarstvenika te udruženja građana, a tom će prilikom biti postavljena i videopitanja prikupljena kroz videoankete te pitanja prikupljena kroz godinu putem online platformi.

U sklopu konferencije predviđena su dva kratka intervjua jedan na jedan u trajanju 15 minuta s ministrom financija te guvernerom HNB-a. Također, na konferenciji će biti održane tri prezentacije – prva predstavnika središnje banke neke države u kojoj je već uveden euro, druga predstavnika Europske komisije te treća predstavnika analitičke kuće.

Za više informacija o konferenciji nazovite 01 6326 030 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
U skladu sa Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) molimo Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka.


Vaši osobni podaci bit će zaštićeni sukladno Odredbi, a ukoliko želite znati više o načinu kako postupamo s Vašim podacima, pročitajte našu Politiku privatnosti
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh