Konferencija: Hrvatsko i regionalno plinsko tržište

15. listopada – Poslovni dnevnik u Forumu Zagreb organizira konferenciju na temu Hrvatsko i regionalno plinsko tržište

ForumZagreb-PoslovniDnevnik-plinsko-trziste Hrvatska nedovoljno iskorištava svoje zalihe ugljikovodika, štoviše, bilježi pad proizvodnje iz vlastitih izvora. Budući da je situacija je posebno zabrinjavajuća u plinskome sektoru, Poslovni dnevnik organizira konferenciju posvećenu plinskom tržištu u Hrvatskoj i regiji – “Hrvatsko i regionalno plinsko tržište” 15. listopada 2018., u kongresnom centru Forum Zagreb.

S obzirom na nesrazmjer potrošnje prirodnog plina i njegove proizvodnje, bilo je potrebno napraviti strategiju s naglaskom na sigurnost opskrbe energijom i zaustavljanje negativnih trendova kako u proizvodnji plina tako i u proizvodnji ostalih energenata.

Strategija energetskog razvoja temelji se na sigurnosti opskrbe energijom te se fokusira na tri cilja, a to su fleksibilna i održiva proizvodnja energije kroz smanjenje ovisnosti o uvozu energenata, zaustavljanje pada domaće proizvodnje, bolja povezanost i razvoj energetske infrastrukture i alternativnih dobavnih pravaca energije te veća energetska učinkovitost kroz razvoj mjera za rast učinkovitosti potrošnje energije.

Tome doprinosi i strateški projekt izgradnje LNG terminala. Iako je u ovom trenutku teško predvidjeti koliko će LNG biti konkurentan, taj je terminal nužan upravo zbog sigurnosti opskrbe i dugoročnog razvoja gospodarstva.

Bitno je naglasiti da će novi dobavni pravac prirodnog plina svakako promijeniti geostratešku sliku i pozicionirati Hrvatsku kao važnu stavku na europskoj plinskoj mapi.

Više o konferenciji pogledajte ovdje, a za više informacija nazovite 01 6326 008 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
U skladu sa Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) molimo Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka.


Vaši osobni podaci bit će zaštićeni sukladno Odredbi, a ukoliko želite znati više o načinu kako postupamo s Vašim podacima, pročitajte našu Politiku privatnosti
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh