Konferencija o sigurnosti hrane

24. travnja – u kongresnom centru Forum Zagreb održat će se konferencija “Sigurnost hrane – izvornost i zaštita potrošača”, u organizaciji Poslovnog dnevnika

FZ-konferencija-sigurnost-hraneU organizaciji Poslovnog dnevnika, u Kongresnom centru Forum Zagreb će se 24. travnja održati konferencija “Sigurnost hrane – izvornost i zaštita potrošača”. Cilj konferencije je razmjena iskustava i podizanje svijesti o važnosti tematike zdravstvene ispravnosti i sigurnosti hrane te slanje jasne poruke o značaju i snazi domaće proizvodnje, ali i pažnji koja se daje prilikom kontrole uvozne robe.

Prošle godine, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) provela je istraživanje s ciljem bolje razumijevanja stavova potrošača EU o rizicima u prehrambenom lancu. Istraživanje je obuhvaćalo i Republiku Hrvatsku. Pokazalo se da građani EU više brinu zbog utvrđenih, nego rizika koji tek nastaju te da čak 90% hrvatskih građana izražava priličnu ili veliku razinu zabrinutosti vezanu uz prijevare s hranom. Rezultati istraživanja pokazuju i nedostatak znanja o novim rizicima kao što su zeleni smoothieji, plastična riža te nanotehnologija, kao i potrebu za općenitim informacijama o rizicima u nastajanju, bez obzira na opseg nesigurnosti. Percepcija hrvatskih potrošača o takvim rizicima usklađena je s percepcijom u cijeloj EU.

S druge strane, kvaliteta i sigurnost hrane može se osigurati samo naporima svih uključenih u lanac poljoprivredne proizvodnje, prerade, pakiranja, prijevoza, proizvodnje hrane i potrošnje, te uz podršku nadležnih tijela u cjelokupnom procesu. Informiranost javnosti ponajviše ovisi o medijma, ali i uključivanju svih dionika procesa u nastojanju da se pošalje pozitivna i točna informacija o stanju na hrvatskom tržištu.

Više informacija o konferenciji, kao i link za prijavu potražite ovdje.

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
U skladu sa Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) molimo Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka.


Vaši osobni podaci bit će zaštićeni sukladno Odredbi, a ukoliko želite znati više o načinu kako postupamo s Vašim podacima, pročitajte našu Politiku privatnosti
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh