Trening za SROI praktičara

5. i 6. srpnja – ACT Grupa i Učilište za društvenu ekonomiju, u suradnji sa Social Value UK i Social Value International, po prvi puta u regiji organiziraju dvodnevni trening za DPU/SROI praktičara.

SROI-treningDPU je najrasprostranjenija metoda mjerenja društvenog utjecaja pomoću koje se može izračunati koliko je društvene vrijednosti nastalo korištenjem raspoloživih resursa (kapital, vrijeme, infrastruktura i drugo) prilikom provedbe projekta. DPU u fokus stavlja promjene kod ključnih korisnika, koje su nastale kao rezultat intervencije tj. provedbe specifičnih aktivnosti. Nastalim promjenama (društvenim, ekonomskim i okolišnim učincima) dodjeljuje se monetarna vrijednost koja omogućuje izračun DPU omjera. Ovaj omjer govori koliko je kuna zarađeno za društvo ulaganjem 1,00 kn. Dvodnevni trening za cilj ima povećati znanja i naučiti sudionike/ice koristiti alate za mjerenje i maksimizaciju društvenog utjecaja njihovih aktivnosti.

Prvog dana treninga, sudionici će korak po korak biti uvedeni u proces mjerenja društvenog utjecaja DPU metodom. Teorija će se kontinuirano povezivati s praktičnim primjerima sudionika/ica treninga, a ne standardnim studijama slučaja. Sudionici će se detaljnije upoznati s alatom za samoprocjenu i sustavom Global Value Exchange. Ključni cilj prvog dana je naučiti razviti Mapu utjecaja.

Drugog dana treninga sudionici/ice će dublje uči u teoriju i praksu DPU metode, što će uključiti i savladavanje tehnika evidentiranja i vrednovanje učinaka, utvrđivanja utjecaja, izračun DPU omjera te metode izvještavanja, primjene i nadogradnje.

Trening će voditi dr. Adam Richards, konzultant za mjerenje društvenog utjecaja, DPU praktičar i stariji istraživač u Social Value UK i Social Value International, globalnoj mreži organizacija i praktičara mjerenja društvenog utjecaja. Social Value UK je jedina organizacija na svijetu koja nudi akreditaciju za DPU/SROI praktičare. Dvodnevni trening preduvjet je za pokretanje postupka dobivanja statusa akreditiranog DPU/SROI praktičara. U tom postupku zainteresirani trebaju izraditi najmanje jedan DPU izvještaj te isti treba biti ovjeren od strane SVI.

Radni jezik radionice je engleski.

Kotizacija za radionicu iznosi 9.000,00 kn i uključuje sudjelovanje na radionici, materijale, osvježenja i ručak tijekom oba radna dana.

Za uplate do 31. svibnja odobrava se popust od 15%.

Za prijavu molimo da kotizaciju uplatite na račun Učilišta za društvenu ekonomiju otvoren kod Erste banke, IBAN: HR47 2402 0061 1008 0979 3. Prilikom uplate molimo da u poziv na broj upišete OIB organizacije ili pojedinca/ke, a pod svrha uplate “DPU trening – Ime i Prezime sudonika/ice”.

Broj sudionika/ica radionice je ograničen (maksimalno 14 sudionika/ica). Prijave se zatvaraju 15. lipnja u 12 sati. Sve informacije možete dobiti i na mail info@act-grupa.hr.

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
U skladu sa Općom odredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) molimo Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka.


Vaši osobni podaci bit će zaštićeni sukladno Odredbi, a ukoliko želite znati više o načinu kako postupamo s Vašim podacima, pročitajte našu Politiku privatnosti
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad

Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh