Telekomunikacije – Što nam donosi 5G?

27. siječnja – MBA Croatia

Nađite kreativan način promocije svog događanja web

Udruga MBA Croatia organizira novo predavanje  na temu:
“Telekomunikacije – Što nam donosi 5G?”
Boris Drilo priča o tome što nas čeka kao društvo, te što to znači za poduzeća, menadžere i upravljanje kompanijama.
Fizička mjesta na ovom predavanju su ograničena na 25 osoba unutar dvorane.
Predavanje prenosimo i ONLINE putem preko Entrio streaminga.

Više o predavanju:
Iznimno je važno osigurati otvorenu i kontinuiranu komunikaciju sa svim dionicima – kako sa zaposlenicima, tako i s klijentima te poslovnim partnerima. Prema posljednjim istraživanjima potrošači od kompanija očekuju da im inovativnim uslugama i proizvodima olakšaju novonastalu situaciju, da kompanije nastave komunicirati, ali i da osim svojih proizvoda i usluga, prilagode i način, stil i sadržaj komunikacije. Ovi trendovi ukazuju da poduzetnici i kompanije moraju biti spremni na stalne promjene te da su inovativni pristup i kreativna rješenja ključni u stabilnom poslovanju, posebice u kriznim situacijama. U izazovnim vremenima, od početka pandemije koronavirusa važno je prilagoditi i komunikaciju i pronalaziti odgovarajuća rješenja za potrebe klijenata. Tako se šalje poruka kako je upravo vaša tvrtka partner na kojeg mogu računati. Klijenti uvijek traže što kvalitetniju uslugu, partnera koji im pruža sigurnost i povjerenje, a pojavit će se potreba i za novim inovativnim pokrićima koja će i dodatno zaštititi klijente u novonastalim okolnostima.
5G tehnologija je važna za društvo i gospodarstvo. Primjer su operacije na daljinu kao jedna od najvećih prednosti koju će nam 5G mreža moći ponuditi. U takvim situacijama svaka milisekunda može značiti razliku između života i smrti, a 5G tehnologija omogućuje gotovo trenutni odaziv, veću pouzdanost i drastično veće brzine od onih koje nudi 4G mreža. 5G tehnologija budi 4. industrijsku revoluciju – Brži i stabilniji internet, veća protočnost i zanemarivo kašnjenje signala omogućit će razvoj umjetne inteligencije, odnosno četvrtu industrijsku revoluciju. Ukratko, sve što vidimo postat će pametno i imat će sposobnost komunikacije. Svi uređaji bit će online, a to nazivamo IoT (Internet of Things).
O predavaču:
Boris Drilo je završio Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na kojem je proveo godinu dana kao znanstveni suradnik u području bežičnih podatkovnih komunikacija. Magistar je znanosti, područje elektrotehnike, a završio je i Program izvršnog upravljanja Sveučilišta u Bostonu te studij izvršnog poslovnog upravljanja Poslovne škole Cotrugli u Zagrebu. Član je Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije (CTIO) Hrvatskog Telekoma. Hrvatskom Telekomu pridružio se 2012. godine došavši iz Ericsson Grupe u kojoj je proveo 12 godina na projektnim i rukovoditeljskim poslovima vezanima uz razvoj i primjenu telekomunikacijskih mreža i novih tehnologija. U Upravu HT-a imenovan je s pozicije direktora Sektora upravljanja CTIO područjem. Na svojem putu karijere, počevši od fakulteta, preko Ericsson Grupe pa do HT Grupe, fokusiran je na razvoj poslovanja u novim telekomunikacijskim i tehnološkim područjima što je iznimno važno za razvoj digitalnog društva i jačanje pozicije HT Grupe kao tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu.
Za članove Udruge MBA Croatia ulaz je slobodan (prijave na Entrio linku-MBA Croatia Members – offline ili online) dok ostali sudjeluju donacijom u iznosu od 80,00 HRK (Donors – offline ili online).
Entrio link za prijavu sudjelovanja je ovdje.

Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh