Pozdrav ljetu!

Jeste li spremni za novu dozu sunca, mora i odmora?

Nađite kreativan način promocije svog događanja web

Još jedno ljeto je pred nama! Jeste li spremni za novu dozu sunca, mora i odmora? Ova godina je bila malo pozitivnija od prošle, pa se nadamo da će svi moći ostvariti svoje planove.
Veseli nas i to što situacija s korona virusom izgleda pozitivnije nego kojih par mjeseci prije. No, kako će izgledati budućnost event industrije? Još nitko ne može točno reći, no jedno je sigurno – čovjek se na kraju svemu prilagodi.

Sada smo svi upoznati s hibridnim događanjima i vjerojatno vas je veliki broj već bio dijelom bar jednog takvog događanja.
Najveći benefit ovakve vrste događanja je veći globalni doseg publike i mogućnost da publika prisustvuje događanju iz bilo kojeg dijela svijeta. Bez obzira koje mjere budu donesene i bez obzira na neki novi virus koji nas snađe. Također, manji su troškovi organizacije, no bitno je da je sve dobro i kvalitetno tehnički pripremljeno kako bi se sve održalo bez poteškoća. No, kako tehnologija brzo napreduje, hibridna događanja će postati norma i sve će se više i umjetna inteligencija uključivati u svaku vrstu događanja. Bit će to sveobuhvatna tehnologija koja podupire gotovo svaki aspekt iskustva događanja, od logistike – prodaje ulaznica, rezervacije mjesta, prijevoza i upravljanja sudionicima – do iskustvenog doživljaja. Bit će puno inovacija, kao što su npr. softveri za prepoznavanje lica. Organizatori će o svojim sudionicima moći znati sve što im je potrebno. Osim toga, umjetna inteligencija će omogućiti detaljnu analizu svakog događanja – od toga koje se kave najviše popilo, do toga koliko je štandova posjećeno i na kojim predavanjima je sudionicima puls najviše poskočio. Podaci koji će se dobiti pomoću umjetne inteligencije, omogućit će predviđanja što sudionici događanja žele prije nego to zatraže. No, ovdje priča ne prestaje! Internet of Things će i u eventima naći svoje mjesto.
Mreža svakodnevnih ‘pametnih’ uređaja neprestano se povećava – od četkica za zube do televizora. Predviđanja su da će svaki objekt, s kojim se susretnemo na nekom fizičkom događaju, biti inteligentan, povezan i dizajniran da predvidi i odgovori na potrebe sudionika
Od putokaza koji nude personalizirane upute, do nevidljivih dodirnih točaka koje vas podsjećaju kada je vaše sljedeće predavanje i koliko vam treba vremena do dođete do mjesta eventa u određenom trenutku, do prilagodbe svjetala i mirisa u prostorijama zavisno o raspoloženju publike – tehnologija će biti upletena u svaki segment kako bi pružila svakome nezaboravno iskustvo.
A jesmo li spomenuli robote? :)
Roboti su se polako već počeli pojavljivati (čak i u našem saboru), samo je pitanje vremena kada će i roboti preuzeti neke funkcije na događanjima.
Dakle, budućnost je nepredvidiva, ali nimalo dosadna.
O planiranju događaja treba puno razmišljati – njegove su mogućnosti i zastrašujuće i uzbudljive. Zamislite virtualne i hibridne događaje kao priliku za inovacije, a ne kao prepreku na već dobro definiranom putu. Napokon, neke od najboljih ideja dolaze kad smo prisiljeni izaći iz svoje zone komfora.
Iako na ljeto gledamo kao priliku za odmor, gledajte ovo ljeto i na priliku da razmislite o tome kako ovaj ‘izlaz iz komfora’ možete učiniti najboljim i najuzbudljivijim za sebe!

Ugodno ljeto vam želimo i još uspješniju jesen!

Vaš Forum

Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh