Poziv Hrvatima diljem svijeta

Priključite se u međunarodni kreativni projekt i razvijte ljubav prema hrvatskom jeziku

Svi koji ste bili kod nas, znate da imena naših dvorana obilježava glagoljica. Svaka dvorana nosi ime jednog slova glagoljice.

Više o našim dvoranama saznajte ovdje.

Glagoljica je staroslavensko pismo nastalo sredinom 9. stoljeća koje se u hrvatskim krajevima zadržalo sve do 19. stoljeća.

Glagoljica ima drugačiji raspored slova od današnje latinice, umjesto s a, b, c, d, počinje s a, b, v, g, a svako slovo ima i svoje ime što je u trenutku nastanka glagoljice trebalo omogućiti lakše pamćenje: a je az, b je buky, v je vêdê itd. Prema prva dva slova ovaj se grafemski sustav naziva se azbukom.

Dok se glagoljica nekada koristila kao pismo, danas je glagoljica mnogima izvor kreativnog nadahnuća.

Takav je i ovaj projekt.

Međunarodni projekt učenika OŠ Kajzerica iz Zagreba i učenika Hrvata iz Europe i svijeta želi potaknuti učenike na zajedništvo i suradnju te razvijati ljubav prema hrvatskom jeziku.

Projekt je zamišljen da se putem kontnuiranog postavljanja kreativnih zadataka učenicima, razvije ljubav prema hrvatskom jeziku. Zadatci će se postavljati putem  platforme e-Twinnig. S onima koji ne mogu pristupiti e-Twiningu dogovarat će se putem maila i Facebook stranice koja će se uskoro otvoriti.

Cilj je do kraja školske godine odraditi 101 zadatak. Učitelj bira zadatke i vrijeme odrađivanja zadataka prema vlastitom planu. Zadatci se mogu odrađivati u školi ili kod kuće. Učeničke radove učitelj će fotografirati i slati voditeljicama na dogovoreno mjesto. Po završetku programa učitelji koji sudjeluju u projektu preko e-Twining platforme u mogućnosti su dobiti oznaku kvalitete (više o tome na stranici e-Twinning ), a svi će učenici i učitelji dobiti zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

Više o projektu možete saznati ovdje.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu, javiti se možete na sljedeće načine:

e-mail: shamersmit@gmail.com

mobitel: 091/738-6301

Facebook stranica: Stanka Hameršmit

Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh