Nađite kreativan način promocije svog događanja

Događaj bez promocije može proći nezapaženo i lako biti zaboravljeno. Kako se istaknuti u promociji?

Nađite kreativan način promocije svog događanja web

Nekada se čini da uobičajeni načini promocije, kao što su newsletteri i objave preko društvenih mreža nisu dovoljni – u tom slučajnu trebate pustiti mašti na volju i uključiti svoju kreativnost.

Ukoliko vam to i ne ide, donosimo vam nekoliko interesantnih ideja!

Misteriozan QR kod
Napravite QR kod koji vodi na adresu vašeg događanja. Napravite pravu malu misteriju s kodom – podijelite QR kodove na ulici (uz poštivanje mjera, naravno), te ih reklamirajte putem društvenih mreža i plakata. Osim što će kodovi voditi na vaše događanje, povežite ih i s nagradama kao što su besplatne ulaznice i slično.  Činjenica da ljudi neće moći odmah pogoditi sadržaj iza koda, učinit će ih zaintrigiranim i vjerojatnijim za skeniranje koda i gledanje – a samim tim promocija vašeg događanja će biti sve veća.

Životinje kao ambasadori
Tko može odoljeti slatkom štenetu ili mačiću? U suradnji s lokalnim skloništem za napuštene životinje, potaknite promociju svog događanja. Ovaj način promocije je idealan za događanja humanitarnog karaktera i ako su sudionici događanja veliki ljubitelji životinja.

Kratki film kao promocija
Koristite snimke prošlogodišnjih događaja i izjave sudionika kako biste izradili kratki videozapis o svom događanju kako biste privukli druge. Neka videozapis bude interaktivan, dinamičan i zanimljiv kako bi vratio stare sudionike na vaše događanje i privukao nove.

Povežite umjetnost sa svojim događanjem
Zamolite lokalne umjetnike da naprave komad izvorne umjetnosti koji u sebi sadrži i informacije o vašem događaju! To mogu biti npr. grafiti (pazite da imate dopuštenje za farbanje određenih zidova), razne makete, skulpture… ili nešto jednostavnije; majice, torbe, šalice, kišobrane…

Popularna infografika
Izradite zabavnu infografiku o prošlogodišnjoj statistici događaja i očekivanjima za ovu godinu! Odaberite temu koju bi bila zanimljiva vašim sudionicima i od koje bi mogli nešto novo naučiti i saznati.

Organizirajte besplatan ili sponzoriran webinar
Za poslovne događaje ili one koji nude neku vrstu stručnog znanja, webinar može dati pregled onoga što sudionici mogu očekivati od događanja i samim time ih možete privući na svoje događanje. I u ovo ‘ludo’ vrijeme webinari su postali sastavni dio događanja, iskoristite tu situaciju za budućnost!

 

Osim toga, Forum Zagreb Vam omogućava promociju vašeg eventa na našoj lokaciji, našim društvenim mrežama i našem webu.

Za više informacija, obratite nam se s povjerenjem!

 

Izvor: EventManagerBlog

Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh